Search
Close this search box.

“Digitalització Sostenible” ja ha donat equips informàtics recondicionats a més de 25.000 beneficiaris

La campanya, que porta quatre edicions, està impulsada per la Fundació CEOE juntament amb ECOTIC, Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimàtica, Ecolum, Ecolec, Eco-raee’s, ECOTIC i ERP Espanya i que compta amb la col·laboració de Fundació SEUR, s’ha saldat amb més de 11.674 equips recuperats i lliurats a entitats socials que treballen amb col·lectius amb risc d’exclusió.

El dijous 30 de maig ha tingut lloc la presentació dels resultats de la tercera edició de la campanya ”Digitalització Sostenible” amb la participació de Antonio Garamendi , president de la CEOE; Fátima Báñez , presidenta de la Fundació CEOE; Begoña Aguirre , de BSH Electrodomèstics Espanya, Fernando Arévalo La-Carrer , Responsable de Gestió de Servei d’IT de CEPSA; Andreu Vilà, director general d’ECOTIC, José Pérez , conseller delegat de RECYCLIA; Fermín Rodríguez , Director General de Recyberica i Elena d’Antonio , Directora Sales SMB & Corporate de TD Synnex.

Els resultats obtinguts reflecteixen un panorama encoratjador, amb la recuperació de 11.674 equips i components informàtics gràcies a les donacions solidàries de més de 120 empreses i autònoms de tot Espanya. El 2023, el 56% dels equips han estat reutilitzats. El 44% restant dels equips i components que no es van poder reutilitzar van ser reciclats per recuperar els materials que contenen. Des de la primera edició de Digitalització sostenible, s’ha aconseguit reutilitzar un 45% dels equips.

Aquests dispositius recondicionats estan sent distribuïts a través de 80 ONG col·laboradores amb el suport de la Fundació SEUR, proporcionant accés a la tecnologia a més de 25.000 persones a tot Espanya a través de diversos programes i contribuint significativament a reduir la bretxa digital.

A més de l’impacte social positiu, la recollida d’equips promoguda per la Campanya “Digitalització Sostenible” també té importants beneficis ambientals. La reutilització i el reciclatge d‟equips han resultat en un estalvi d‟emissions de CO2 de més de 329.000 quilograms, contribuint així a la lluita contra l‟escalfament global.

Antonio Garamendi va començar a la jornada posant èmfasi en les 25.000 persones beneficiàries dels equips que suposa un 25% més que l’edició anterior: “és un èxit compartit per tots els que formen part del projecte”. Garamendi va destacar el compromís i la solidaritat de les més de 120 empreses i autònoms de tot Espanya que han participat a la campanya.

Antonio Garamendi, President de la CEOE, en el discurs d’obertura.

Andreu Vilà va moderar el primer col·loqui de la jornada i va assenyalar que “‘Digitalització Sostenible’ segueix creixent de manera significativa, però sempre cal una empenta més per reduir la bretxa digital” . Fernando Arévalo La-Calle va definir les estratègies de CEPSA en favor de la mobilitat sostenible i l’adaptació tecnològica i va destacar la seva participació a la campanya: “Hem donat més de 2.000 dispositius a entitats socials i ONG’s” . Per la seva banda, Begoña Aguirre va emfatitzar el compromís sostenible de BSH: “Creiem als principis de l’economia circular i des de BSH estem treballant cap a aquest objectiu incorporant peces als nostres productes que són 100% reciclades” .

D’esquerra a dreta: Fernando Arévalo La-Calle, Responsable de Gestió de Servei d’IT de CEPSA; Andreu Vilà, Director General d’ECOTIC i Begoña Aguirre, Head of Accounting and Controlling de BSH Electrodomèstics Espanya.

Al segon col·loqui, que va estar moderat per José Pérez, es va iniciar la campanya del 2024. Pérez va destacar la importància de la campanya per reduir la desigualtat digital i millorar els índexs de la petjada de carboni mitjançant la reutilització d’equips electrònics.

Fermín Rodríguez va reiterar el compromís de Recyberica en la recuperació de materials, afirmant que “cada equip que reacondicionem i tornem a la societat és un pas cap a un futur més sostenible i equitatiu” . Elena de Antonio va afegir: “La tecnologia és vital en tots els aspectes de la societat, i per tant les empreses tecnològiques com TD Synnex tenim una responsabilitat social més alta que en altres sectors” .

D’esquerra a dreta: Fermín Rodríguez, director general de Recyberica; José Pérez, Conseller Delegat de Recyclia i Elena d’Antonio, Directora Sales SMB & Corporate de TD Synnex.

Fátima Báñez va concloure la presentació de resultats ressaltant la voluntat de les empreses per col·laborar i va celebrar l’impacte positiu tant social com ambiental de la campanya, esmentant que “Digitalització Sostenible és un projecte triangular que uneix tecnologia, sostenibilitat i persones. Una alliance que posa a les persones tot el nostre esforç.”.

Fátima Báñez, Presidenta de la Fundació CEOE, en el discurs de tancament de l’acte.

Més informació i inscripcions a www.digitalysostenible.com