ECOTIC ENVASES

|

|

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Alcampo, adherida a ECOTIC, se suma a la iniciativa “El reciclatge intel·ligent” instal·lant contenidors d’última generació

La instal·lació forma part d'una prova pilot que s'està realitzant des de l'octubre del 2023 a diferents centres comercials d'Espanya

Per promoure hàbits sostenibles i fer el reciclatge més accessible, Alcampo , empresa adherida a ECOTIC , i Nhood , empresa gestora de serveis immobiliaris, s’han unit a la iniciativa “El Reciclat Intel·ligent” . El programa, recolzat per ECOTIC juntament amb Ambilamp , Ecoasimelec , Ecofimàtica , Ecolec , Ecopilas i European Recycling Platform , ha llançat aquest projecte pilot de reciclatge en deu centres comercials ubicats a Alacant, Barcelona, ​​Burgos i Madrid.

Aquests centres comercials introdueixen així, contenidors de reciclatge de darrera generació, dissenyats perquè els visitants puguin reciclar fàcilment llums, piles, petits aparells elèctrics i tubs fluorescents de manera responsable.

Els contenidors intel·ligents estan equipats amb sensors de moviment per garantir un reciclatge sense contacte, proporcionant així una experiència neta i senzilla. A més, compten amb diverses obertures modulars que permeten classificar diferents tipus de residus, incloent-hi un espai especial per als tubs fluorescents, que en faciliten l’adaptació.

La intel·ligència d’aquests contenidors es reflecteix en la seva capacitat per estar connectats i actualitzar-se remotament, enviant notificacions automàtiques quan estiguin plens i necessitin ser buidats, i fins i tot bloquejar les portes quan assoleixin la seva capacitat màxima.

A més, compten amb pantalles integrades que mostren missatges per animar els usuaris a reciclar i proporcionar informació sobre com la seva participació contribueix a la cura del medi ambient.

Amb la introducció dels contenidors intel·ligents, aquests centres comercials que formen part del programa es converteixen en pioners en acollir solucions de reciclatge del futur. Aquest enfocament no només augmenta la quantitat de recursos que podem recuperar, sinó que també redueix la quantitat de residus que acaben a abocadors, promovent així una economia més circular i sostenible.

Després del període pilot exitós, que va començar l’octubre del 2023, s’expandirà aquesta xarxa de punts de recollida per tot Espanya. El nostre objectiu és continuar impulsant pràctiques responsables i contribuir a la cura del medi ambient a les nostres comunitats.